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(cont)

Annex IV of MARPOL 73/78
Regulation 10.1 as amended by Resolution
MEPC.115(51)
Standard Discharge Connection

Regulation 10.1 as amended by Resolution MEPC.115(51) reads as follows:

"To enable pipes of reception facilities to be connected with the ship’s discharge pipeline,
both lines shall be fitted with a standard discharge connection in accordance with the
following table………”

Interpretation:

All ships subject to Annex IV, irrespective of their size and of the presence of a sewage
treatment plant or sewage holding tank, shall be provided with a pipeline and the relevant
shore connection flange for discharging sewage to port sewage treatment facility.

Note:

1. This UI is to be uniformly implemented by IACS Societies for ships contracted for
construction on or after 1 January 2007.

2. The “contracted for construction” date means the date on which the contract to build
the vessel is signed between the prospective owner and the shipbuilder. For further
details regarding the date of “contract for construction”, refer to IACS Procedural
Requirement (PR) No. 29.
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